söndag 25 april 2010

Garri frá Reykjavík, WC 2007 Breeding



Våren är i antångande och ridlusten med den. I helgen gick Gneisti Open av stapeln och jag har ingen aning om hur det gick, vilka hästar som är på G inför säsongen, vilka nya ekipage som överraskade eller vilken häst som jag helst skulle vilja ta med mig hem. Det var väldigt trevligt att spendera en helg i skidbacke också men oj, vad jag är nyfiken nu. Önskar att resultaten kunde komma ut på Gneistis hemsida snart!

Dock kunde jag gå ut i hästhagen när jag kom hem och konstatera att det börjar närma sig fölningstider. Vidun och Fála ståtar med präktiga magar och det är dryga 6 veckor tills det är dax för föl nummer ett.

Vidare är en plats bokad för betäckning hos Garri frá Reykjavík (se film) för vår fina Fála från Fagerland. Tror att det kan bli spännande. Har jag tur så får jag mig ett svart femgångssto som jag får rida in när jag är sisådär 42 år.

söndag 18 april 2010

Audur från Järvsand



Nu är vi åter på Övergård efter en alldeles underbar semester i Thailand och noterar att vi denna gång hade marginalerna på vår sida, då vi hann komma hem innan Islands vulkanutbrott satte stopp för flygtrafiken. Väl hemma finner jag en film på en av mina favoritpållar hemma hos min granne Annelie. Audur från Järvsand är 5 år, e Blaer frá Budarhóli, u Sprýrna (rid 8,34). Som inbiten stoälskare tänker jag förstås, tänk om HAN varit en HON.

MEN - Han har en halvsyster... Samma mamma... Svart... Fyrgångare... Vacker... Irjahäst?