söndag 30 maj 2010

Fálas fölning närmar sig



Det närmar sig...

Fála har fyllt juver och det är enligt beräkningarna mindre än två veckor kvar tills det är dags för fölning. Videofilmen visar fölets far, Ardur frá Lundum II, såsom han såg ut under Nina Keskitalo på hingstfestivalen tidigare i vår. Sedan dess har de dessutom visat framfötterna på tävlingsbanan med finfina poäng i såväl Fyrgång som Tölt. Vågar inte tro att Fála ska ge oss ytterligare ett fint stoföl, men hoppas ju förstås...

måndag 17 maj 2010

Bilder från vår Husmorssemester



Fantastiskt väder, KUL ridning, härliga vänner, gooood mat, behövlig massage... Längtar redan till nästa gång!

Nedan följer en hel rad med bilder från vår helg!

Thór


Annie deltog på sin första kurs med privatinstruktör Anna och gamle läromästaren Thór.

Kurspremiär för lilla Jara





Fyraåriga, mycket sparsamt ridna Jara fick göra sin första kurs även om det bara handlade om ett kort, kort ridpass. Duktig var hon även om hon bjöd på ett par glädjeskutt i början.

Pjakkur



Superkul att provrida unge hingsten Pjakkur från Valne Gård. Fantastiskt välutvecklad 4-åring som också är balanserad och fin i ridningen. Ser fram emot Viduns avkomma efter honom, tror att det kan bli en mycket spännande kombination. Ett svart sto blir det förstås!

;)

Nobel m fl





Karin red sin ständige följeslagare Nobel men provade även på att rida femgång på gamle passveteranen Reykur. Bara Nobel fastnade på bild.

Árvakur



Ylva och hennes Árvakur är som gjorda för varandra!

Audur



Hann knappt fånga radarparet Annelie och hennes Audur på bild förrän den förstnämnda insjuknade och var tvungen att åka hem :(

Marias vackra röda




Maria Sohlberg kom med egen häst i så perfekt skick att man fick skämmas lite över sina egna okammade lurvtussar...

Emma





Kattis var nöjd med såväl Emma som sadeln :)

Döggvi






Hur kul som helst hade jag som fick rida på tokhärliga hingsten (alias Marias nya kök) Döggvi. Inte varje dag man får tillfälle att kursa på en sådan pålle. Tack!!!

Galdur





Maria Nilsson fick äran att under vår Valne-helg sitta på fina, välridna och mycket trevliga femgångsvalacken Galdur. Spänstig och mjuk valack som lyxigt nog figurerar i Valne Gårds lektionsverksmhet. För den som inte nöjer sig med att rida lektion på honom en gång i veckan kan jag för övrigt tipsa om att han är till salu. Gummi (070-2391775) och Maria (070-3260810) ger mer information!

måndag 10 maj 2010

Husmorssemester i Valne


Är hemkommen från en alldeles underbar helg hos Gummi och Maria i Valne. Vi blev bortskämda med såväl god mat, massage och ritter på kanonfina hästar. De två hingstarna som betäcker på gården i sommar är riktigt mumsiga!

Stort, varmt tack till goda vänner som gjorde helgen till den bästa. Den allra största kramen förstås till Gummi och Maria vilka som vanligt bjöd på sig själva till fullo.

Bilder kommer vad det lider. Tillsvidare får en bild på familjen Ärnström/Gudmundsons fina förstaklassto Spés vara bilden för dagen.