tisdag 25 oktober 2011

För korta dagar...



... Och för många aktiviteter!

Storasyster med sin fina Felicia på hoppträning på Övergård i somras. Bilden visar de två under ett hoppläger för duktiga instruktören Kia Espmark. Kia är inte bara en skicklig ridlärare, hon är en fantastisk coach för tjejerna, som lyfter deras självkänsla och peppar dem att lita på vad de känner. Det ska vara kul att hoppa! Lägret var i somras då dagarna var dygnslånga och vissa ridpass avslutades med dopp i Solbergsvattnet. Så är det inte riktigt nu...

Korta, kyliga dagar och ett påtagligt mörker som kopplar greppet innan vi ens hunnit äta middag, hur snabba vi än försöker vara. Andra aktiviteter och idrotter pockar på, samt läxor och andra trevliga göromål. Vi hinner och orkar helt enkelt inte vara i stallet lika mycket höst och vinter.

Varsin liten skimmelponny har de tjejerna som de har väldigt roligt med, men Felicia och Cosmos behöver mer tid. Vi söker därför efter två noggranna halvfodervärdar till de två. Ett utmärkt tillfälle för två små ryttare att prova på att ha egen häst på halvtid.

Felicia och Cosmos står kvar hos oss på Övergård och utifrån överenskommelse så delar vi på tiden, ridningen och skötseln kring dem. Möjlighet finns att rida privatlektioner på kvällar och helger samt att delta på de träningar vi har på gården emellanåt. Både Felicia och Cosmos är trygga och snälla och kan ridas av de flesta. Dock kräver Felicia lite ridvana när det kommer till hoppningen då hon kan bli pigg då.

Kontakta Irja på 070-6065566 vid intresse och förfrågningar.

måndag 10 oktober 2011

Höga språng på låga höjder



Minstingen Annie är så stolt över sin ponny Cosmos, och mamman hon är stolt över hela det lilla ekipaget. Oavsett om de rider ut i skogen, badar i sjön, är på pay & jump, hoppträning eller bara myser i stallet - Denna duo har det trevligt tillsammans!

Så här såg det ut på Annies allra första hoppträning!

torsdag 6 oktober 2011

Heidir från Fagerland






Den här lilla läckerbiten är till salu på Övergård. Med riktigt gedigen härstamning och ett högt förväntat avelsvärde så kan detta vara en häst att satsa på som hingst. Far är avelsmatadoren Garri frá Reykjavík och mor är fina femgångsstoet Hetja frá Hófi som i sin tur är efter Kolfinnur frá Kjarnhóltum och ett förstaklassto.

Snabb och med massor av tempo och energi ser vi honom i hagen där han visar alla fem gångarter. Ett vackert föl med särdeles god hals och hållning. Pris i dag 32.000 kr exkl moms. Har får gå kvar vid mammas sida till avvänjning utan kostnad. Vi står för ID-kontroll och chipmärkning.

Hör av er till Irja om intresse finnes. Tfn 070-6065566 eller e-post irja.hjort@hotmail.com.

På bilderna ses såväl Heidir som hans föräldrar.

tisdag 4 oktober 2011

Vidja Vidundotter



Har man skickat sin ridhäst till Söderköping så finns tid till annat, Vidja till exempel. Viduns första avkomma börjar närma sig ridbar ålder och vi har så smått börjat påbörja förberedelserna inför inridning. Som vi har väntat och längtat!

Vidja är känslig och lyhörd samt väldigt mån om att göra sitt bästa. Arbetsvilja verkar inte saknas ett dugg och vi antar att det är en framtida femgångare vi har. En femgångare med tämligen flott trav. Behöver jag nämna att de det känns lite spännande?!

måndag 3 oktober 2011

Jára-nostalgi






Känner mig inte alls klar med Jára men nu är hon på väg till seriösa, duktiga och noggranna Anki i Söderköping. Min tid vill inte räcka till och jag ger henne inte det hon förtjänar. DET kommer Anki att göra!

Det är första gången jag har lånat ut en häst och det känns både konstigt och lite skönt att lämna över ansvaret till någon annan. Nu står hon på transport söderut och kommer att nå fram till Anki i morgon. Hon kommer att få det toppen där och jag hoppas verkligen att de två får en toppentid tillsammans!

Efter lite nostalgiskt spanande i fotoarkiven så kan jag inte låta bli att lägga in lite bilder. En helt underbar häst är hon min Jára!