torsdag 29 mars 2012

Cosmos





Tillåt mig presentera Mr Cosmos himself. Enligt sig själv - Kungen av Övergård!

Denna principfasta lille krabat mäter 116 cm i mankhöjd och är en riktigt hårding. Med en orimligt stor självkänsla visar han sin stiliga sida för damerna men döljer effektivt att han har den största respekt för de flesta av sina hästkompisar i hagen.

Detta är korsningsponnyn som bär lilla A på uteritter såväl som på träningar. En lagompigg klippa som hoppar det som styrs på och som inte räds brevlådor och annat otäckt.

Denna lilla polare har varit hos oss i drygt ett år nu - Lilla A fick honom på sin födelsedag den 2 januari 2010. Behöver jag nämna att det var lite svårt att överträffa förra årets födelsedag?!...

Att vara hård mot sig själv



Så här såg flocken ut så sent som i slutet av februari. Troligen syns inte alla 17 hästar på bilden heller, men konstatera kan jag, att det är fler hästar än jag har tid och möjlighet att ta hand om och sköta på det sätt jag vill. När det dåliga samvetet gnager över allt som inte hunnits med, över de fina hästar som inte får de förutsättningar som är de är så väl värda, då är det dags att hårdprioritera - Inte alla dessa hästar kan vara kvar hos oss!

I morgon kan det bli så att fyra hästar lämnar gården...

torsdag 22 mars 2012

Äta kakan och ha den kvar...



Det smids planer kring hårfagra Fífa från Fagerland!

Vidja Vidundotter till Valne





Fick samtal från Gummi i dag - Det är dax!

Det har länge varit bestämt att Viduns förstfödda dotter ska ridas in under ett C-tränarprov som ska genomföras på Gummi och Marias gård i Valne. Känns tryggt och bra att lämna min lilla ögonsten där och jag hoppas och tror att hon kommer att sköta sig bra.

De som känner mig och mina hästar vet ju att jag är alldeles väldigt förtjust i min gamla Vidun och är förstås lite spänd på hur hennes avkommor såsmåningom ska göra sig under ryttare. Förstfödda dottern har stundom fört sig tämligen rafflande men där är mer pass än vad jag är van att se i mina hästar och visst är hon också lite liten?! väldigt lurvig och tovig såg hon ut när jag kom ut i hagen till henne i dag också... Letade fram lite sommarbilder för att påminna mig om att det faktiskt finns en fin liten häst under allt detta!

På söndag!!!

söndag 18 mars 2012

Heidir flyttar till Göteborg



Om ett par veckor flyttar Heidir till Christina Larsson och hennes familj i Göteborg. Vi önskar dem naturligtvis ett stort lycka till och hoppas få se dem på banorna i framtiden.

lördag 17 mars 2012

Fina Hnóta söker nytt hem!

Hnóta frá Hjallalandi | Övrigt | Hästmarknad | Gratis annonsering | HästNet | hastnet.se

Vårt ledarsto Hnóta är en pärla. Nu söker vi ett gott och varaktigt hem till henne där hon får verka på ålderns höst. Hnóta skulle må jättebra som såväl ridhäst som avelssto och hon är ett nöje att ha att göra med oavsett vad man väljer. Ring Janna på 070-6972259 alternativt Irja på 070-6065566 om ni tror att Hnóta skulle passa hos er.

fredag 16 mars 2012

Om livet med jobb och aktiva barn

islandshastliv-ganzo: Här händer det mycket men inte i bloggen;): Jag saknar Jara så det gör ont. Ja för er som inte vet så lämnade jag tillbaka Jara för att få mer tid för familjen. Nu är hon ute på annons...

Både jag och Anki är galet förtjusta i Jára. Så jag önskar att vi båda (eller åtminstone någon av oss) hade haft lite mer tid att röra oss med.

Dagarna är fyllda med arbete och kvällarna med barnens aktiviteter. Även om mina tjejer tycker att det är roligt med ridning så gillar de också att åka slalom, friidrotta, spela innebandy, fotboll, resor och allt annat möjligt och omöjligt man kan tänka sig. Tiden räcker inte till!

Vill rikta ett så evinnerligt stort och varmt tack till fina, duktiga, seriösa och jättebra Anki som tränat min Jára hela vintern. Tanken var att Anki skulle behålla henne på obestämd tid och tävla henne men hennes tid sinade, precis som min. Lika glad som jag är att få hem en stark, välriden och fantastisk ridhäst, lika ledsen är jag att inte Anki hade möjlighet att skörda frukterna av vinterns arbete.

Nu hoppas jag Anki att tiderna förändras för oss och att vi i framtiden kommer att ha många spännande hästprojekt tillsammans. Det har varit SÅ roligt att följa dig och Jára - TACK!!!

lördag 10 mars 2012

Jára hemma igen!




Jára har haft den stora förmånen att spendera vintern nere hos Anki i Söderköping (Tack, igen) men kom för ett par dagar sedan hem igen. Vi är i samma situation Anki och jag. Arbetar heltid, har barn i den ålder som kräver vår insats som mest samt har i övrigt en tämligen fullspäckad fritid. Svårt är det att välja när man har en häst med massor av talang men som man inte har möjlighet att ge den tid den förtjänar och behöver. Familjen måste liksom komma i första hand!

Nu har jag suttit på Jára två gånger sedan hon kom hem. Hon känns stark och hyfsat stabil och hennes rörelser är stora och kraftfulla. Ganska snart hittar vi tillbaka till vår sedan tidigare etablerade kommunikation. Det ÄR ju så kul att rida!!!

Men hur tänker man när vardagen återigen stormar in i stallidyllen? Hur ska jag hinna? Svaret måste bli att Jára är till salu till den som söker en häst att satsa på! Avser man att göra en seriös satsning att avelsvisa henne är priset om 115.000 kr förhandlingsbart (som ett led i att hjälpa till i finansieringen av den kostnaden).

Bilderna ovan är tagna med ganska precis ett års mellanrum. På den övre bilden är Jára på sitt femte år och på den nedre snart sex.

Mer information får du av Irja om du ringer 070-6065566

Orka frá Stóru-Ásgeirsá IS1999255028



Man skulle ju kunna tro att det inget händer här på Övergård men faktiskt så sker en del. Saknade Aldur har fått sin efterträdare i fantastiskt trevliga stoet Orka som gillas av samtliga ryttare här på gården. En stabil, trygg och gångartssäker fyrgångshäst som är stamboksförd och tävlad av ungdom på nationell nivå. Hennes huvudsakliga uppgift här på gården blir som ridhäst men vem vet, kanske blir det något föl i framtiden också...

Ståtlige Fannar



Såja, sent omsider så kommer här en bild på hagens nytillskott Fannar!