onsdag 27 juni 2012

Oskarp Viktoría

Så tråkigt när man är i hagen och vill fotografera sina fina och man inser att objektivet krånglar. BARA oskarpa bilder. Som tur är går ju problemet att åtgärda med enkla medel. Har ett nytt fint objektiv nu så hädanefter ska ni inte behöva se suddiga bilder på kronprinsessan Viktoría från Fagerland.

tisdag 26 juni 2012

Ett litet sommarprojekt

Underbar liten häst detta. Hon heter Drift från Fagerland (precis, vår uppfödning) och är 7 år gammal e Blaer frá Budarhóli, u Hnóta frá Hjallalandi, ue Safir frá Vidvik. Ägare är Ylva Fjell. Äran att rida henne har Alice och jag. Är bara i början av sin utbildning p g a föl mm men ändå lite kul att visa lite bilder på trollet såsom hon ser ut under ryttare i dagsläget. Tycker allt att de avkommor jag hittills träffat e Blaer frá Budarholi har väldigt trevligt flyt och rymd i framförallt tölt och galopp. Kul ridning är det!!!

www.beatelund.se

Har fått rapport om att Jara nu kommit fram till sitt nya hem. Som den stabila dam hon är tog hon resan med ro och ska nu fortsättningsvis, och förhoppningsvis, glädja sina nya ägare lika mycket som hon varit till glädje för oss som varit involverade i hennes utbildning hittills. Stort lycka till med allt!!!

torsdag 21 juni 2012

Framtidsflickorna

Det är faktiskt så att jag nu har fyra fina flickor att se fram emot att träna de närmaste åren. Av dem är tre samlade på denna bild; Vidja, Fidla och Viktoria från Fagerland. Fattas på bilden gör Vissa från Fagerland som för tillfället är på social träning och spa hos Ylva och Lennart som en förberedelse inför inridning längre fram. Man har det bra som får spana på dessa livliga ston i hagen dagligen :) Ber för övrigt om ursäkt för att texten kommer i ett enda stycke. Kan av någon anledning inte göra något åt det nu. Detta med datorer är inte en av mina starka sidor.

Snart semester!

En vecka kvar till semester och siktet är inställt på - Vidja från Fagerland! Längtar så att tiden står stilla. Har inte alls haft den tid som jag önskat mig och vill ju så gärna se hur den här lilla tjejen utvecklas med lite mer träning. Fem arbetsdagar kvar...

fredag 15 juni 2012

Fidla från Fagerland 2 år

Undrar om Sara kan tänka sig att rida in lilla Fidla också?!... Nästa sommar är det dax!!! ;)

tisdag 12 juni 2012

Finfin fyrgångsbedömning för Jara från Fagerland

På Wången har i dagarna genomförts avelsbedömningar med ryttare och hästar från hela Sverige. Glad är jag att Jaras nya ägare Marianne och Mikaela har valt att satsa på att avelsvisa. Fantastiskt roligt också att hon fick visas här uppe på Wången och att Gummi satt i sadeln. Så skönt att se en vältränad, välskött och GLAD häst komma in på banan. Jaras öron pekade framåt och hon såg ut att trivas ypperligt i situationen. Som vanligt fint visat av Gummi - Tusen tack!!! Är så nöjd med bedömningen som jag faktiskt tycker lovar gott inför framtiden. Exteriören slutade på fina 7,94 med bla 8 för hals och proportioner och 8,5 för benkvalitet. Ridmässigt fick hon 8,5 för tölt, galopp och hållning under ryttare och 8 för trav, skritt och spirit samt 5 för pass förstås. Totalpoängen landade på 7,83. Med mer styrka, bärighet och tempo så skulle jag finna det väldigt spännande att se henne på bedömning igen om ett par år... MEN, det är ju faktiskt gott nog som det är - En finfin bedömning för en fyrgångare! Stor kram och massor av lycka till med den fortsatta träningen önskar jag förstås Marianne och Mikaela Enestam. Så så glad att ni tycker lika mycket om Jara som jag gör!!!

lördag 9 juni 2012

Vidja Vidundotter blir vuxen

Pixbox: Isolds album "Vidja från Fagerland"

Är SÅ nöjd och glad över den fina inridning som Vidja fått hos Sara som använt henne i sitt unghästprov. Nåväl, nu använde hon henne faktiskt inte under själva provet, men väl under de veckors träning som föregick det. I går provred jag henne för första gången och oj... Vilken trevlig överraskning det var!

Som den inbitna fyrgångsryttare jag är har jag gruvat lite för denna lilla femgångare med så uppenbart starka passanlag. Det är liksom inte min grej. Eller, det kan emellanåt kännas som min grej, men det har mer att göra med att jag råkar sitta på en välriden femgångshäst på Valne Gård just då. Känslan går snabbt över när man landar på en femgångare som inte är kontinuerligt tränad av en världsmästare i nämnd gebit.

MEN var det kul att sitta på Vidja?! Pigg, framåt och orädd stolpade hon på och jag anar en vilja som kan jämföras med hennes mors och en galopp som känns alldeles, alldeles riktig. Nästan så att jag tror att vi kan ha kul tillsammans i vinter. Tycker inte att hon är så ful heller. Kanske nästan lite fin till och med. Premiärritt och allt förpliktigar, nu är hennes fotoalbum uppdaterat med lite bilder från vuxenblivandet. Ni finner dem via länken överst.

Nedan; ett alldeles färskt foto på en Vidja i trav. Trevligt...


 ... Och en lite mer skrämmande bild på en Vidja i någon snabb lateral variant av gångart... Eh, vad säger man?!...


Så här ser hon ut när hon står stilla. Fux med tecken, femgångare... Funderar allvarligt på om hon inte skulle smälta in bättre i en hage i Kallsta... ;)


TACK snälla, duktiga Sara - Du har gjort ett fantastiskt jobb!!!