onsdag 28 november 2012

Chavalls on the Rocks

Alla som varit på Övergård vet att det alltid finns en stallpudel i närheten - ROCKY. Nu finns han inte längre här och det är gräsligt tomt och sakensamt. Har tagit oss månader att acceptera att han är borta, och trots att han var med oss i 14 1/2 år så känns det som att tiden blev för knapp. Rocky försvann från gården en helt vanlig dag i juli. Vi letade efter honom i veckor innan vi till slut tvingades inse att han inte skulle komma tillbaka. Detta är det sista fotot vi har av honom - 14 år gammal och lika nyfiken och delaktig som alltid!

måndag 26 november 2012

FUX

Något så ovanligt som en fux från Fagerland. Undrar just hur hennes svarta syster sköter sig i Valne?!...

lördag 24 november 2012

TÖLT

Alldeles i uppstart av töltträningen. Ovant med femgångare...

fredag 23 november 2012

Vinterns projekt

Hinner inte alls så ofta som jag önskar. Jäklar så mörkt det är när man kommer in och rackarn´s så mycket annat man bokar in på helgerna. Målsättningen står dock klar; Vidja är vinterns projekt. Målsättningen är att hon ska komma till visning och det är som att jag börjar skönja en liten femgångstalang i min lilla fyraåring. Hon har otroligt lätt för samtliga gångarter och även om femgångshästar inte är direkt min starka sida så njuter jag av varje ridtur. På bilden - Trav. Lovar bildbevis på de första stapplande stegen i töltträningen i morgon.

torsdag 22 november 2012

Fleygur till Katarina

Fleygur från Järvsand har flyttat till Katarina Stensdotter i Hackås. Vet av erfarenhet att han får det toppen där!!!

Måste bara förtydliga att på precis den här bilden är det inte Katarina som rider.

onsdag 21 november 2012

Gårdshäst fûr alles

... Med reservation för stavningen. Jag tror nog att ni vet vad jag menar... Alla borde ha en Nonni på gården. Han har hunnit bli 20 år och har varit hos oss i ganska många år nu. Har gett min vän Görel skavsår i öronen så många gånger jag tackat för att han fick flytta till oss. Utan tvekan den häst som fått flest kärleksbrev, flest namnskyltar tillverkade på slöjden och flest pussar på mulen. Han har burit de rädda och osäkra och han har burit några ambitiösa ungdomsryttare i tävlingsdebut på ovalbanan. Han är arbetsvillig och pigg men alltid stabil och trygg. För tillfället bär han mina döttrar på alla deras upptåg. För närvarande är det barbackaridning som är flugan, gärna med minst två ryttare på ryggen. Kunde jag klona så skulle jag... Eller?!... Det finns bara en Nonni! På bilden från i helgen - Annie och Nonni.

lördag 3 november 2012

Spatt?!

Hör så lite om hur det går med forskningen kring spatt. För några år sedan var det ett stort fokus på förekomsten bland islandshästar och det skulle vara spännande att höra mer om vad man har kommit fram till när man följt hästar/blodslinjer över tid. Minskar/ökar förekomsten? Har man funnit några parameterar som påverkar förekomsten? Blodslinjer? Träningsmetoder? Träningsintensitet? Om någon har koll på spännande läsning på tipsa gärna! Hasleden på bilden tillhör Tara från Fagerland, vars röntgenbilder INTE visade några tecken på spatt.

torsdag 1 november 2012

Vinterplaner

Kurser, resor eller både och?!

Har så otroligt svårt att få tiden att räcka till. Med heltidsarbete, två timmars pendlande per dag, ett antal hästar, barn och alldeles för många fritidsintressen blir tiden knapp. Ibland känns det som att den mesta tid som numera spenderas med hästarna består i att bygga/laga hagar, utfodra, verka, sko, vaccinera, mocka... För lite ridning med andra ord!

Så sitter vi och planerar vintern och det slår mig hur lite fritid vi har i förhållande till saker vi vill göra. På önskelistan står;
1. Debutkursande med rödhettan Vidja.
2. Tid att träna ovanstående rödhetta.
3. Några helger i Åre.
4. Några helger i Jorm.
5. Skidresa till Alperna.
6. Sol-å-badresa.

Borde gå?!

På bilderna vy från Rifugio Belvedere, Champoluc Italien versus rödhettan Vidja från Fagerland. Måste man välja?

Nostalgi

Röjer och stökar som bäst i förråden med hopp om att det, någon gång i mitt liv. ska bli lite ordning och reda. Men jag finner ju så mycket trevlig i förråden vilket gör att jag måste avbryta mina förehavanden. Nu senast dök det upp en alldeles underbar gammal DHS-film där fina Dimma frá Akranes tävlade i femgång med Sara Anckarsvärd på ryggen. Så fina de var tillsammans. Måste helt enkelt låta Sara Leijman och Therese Hemmingsson, som äger Dimmas döttrar, se filmen. På bilden är Tara 4 år.